Μια πολύ παραγωγική συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, κ. Μιχάλη Δαμιανό, είχαν σήμερα το πρωί, ο Πρόεδρος και Μέλη του Δ.Σ της Εθνικής Αρχής Ηλεκτρονικής Υγείας (ΕΑΗΥ), στα γραφεία του οργανισμού.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Υπουργός Υγείας ενημερώθηκε για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των έργων της ΕΑΗΥ και για τις Ευρωπαϊκές εξελίξεις στον χώρο της Ηλεκτρονικής Υγείας.

Ο κ. Δαμιανός εξέφρασε τη στήριξη του Υπουργείου Υγείας στην υλοποίηση του Εθνικού Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας του Πολίτη, αλλά και στην ενεργοποίηση των Ηλεκτρονικών Διασυνοριακών Υπηρεσιών Υγείας, με την Κύπρο να είναι το 12ο μέλος στο δίκτυο ανταλλαγής ιατρικών δεδομένων στην Ε.Ε.

Τονίστηκε ιδιαίτερα ο τρόπος λειτουργίας του Εθνικού Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας του Πολίτη που θα τροφοδοτεί επιπλέον με την κατάλληλη πληροφόρηση το Υπουργείο Υγείας για τη λήψη στρατηγικών αποφάσεων στον τομέα της υγείας.

Για το Υπουργείο Υγείας και την ΕΑΗΥ, αποτελεί κύριο στόχο η διάθεση Ηλεκτρονικών Εφαρμογών Υγείας στους πολίτες για πρόσβαση και έλεγχο στα ιατρικά τους δεδομένα, καθώς επίσης και στους επαγγελματίες υγείας.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Υπουργός Υγείας ξεναγήθηκε στα νεοσύστατα γραφεία του οργανισμού και συνομίλησε με Λειτουργούς.

4 Ιουλίου 2024